Tunnin valomerkki ympäri maailman

Huomenna lauantaina 28.3. on jälleen maailman suurimman ilmastotapahtuman aika. Kyseessä on jo neljästoista Earth Hour, joka on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä kaikille maailman asukkaille avoin ilmastotapahtuma. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta, eli sammutetaan turhat valot kello 20.30–21.30. Kyseessä on symbolinen ele, jonka avulla ilmaistaan huoli maailman ympäristön tilasta. (Ja säästäähän se myös hitusen energiaa.)

WWF haluaa ihmisten ja päättäjien ymmärtävän entistä paremmin sen, että tasapainon löytyminen luonnon kanssa on erityisen tärkeää. Luontoa tulisi suojella ja vaalia, sillä monimuotoinen luonto on edellytys ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kun luonto voi hyvin, se tarjoaa ravintoa, lääkkeitä, toimeentuloa ja virkistystä. Se myös sitoo hiiltä!

Suomessa WWF haluaa tämänvuotisen Earth Hourin avulla nostaa esiin myös ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Kun muutamme ruokailutottumuksiamme, ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen hillitseminen onnistuu paremmin.

Aiempina vuosina eri tahot ovat järjestäneet Earth Hourin teeman mukaisia tapahtumia, ja tänäkin vuonna esimerkiksi usean ravintolan oli tarkoitus ottaa osaa tähän ilmastotapahtumaan. Nyt kuitenkin koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi pidättäydytään omissa kodeissa, sammutetaan illalla puoli yhdeksältä kodin valot tunniksi ja nautitaan itsekseen tai oman perheen kesken ympäristöystävällistä ruokaa. Mikäli haluaa viettää ilmastotapahtumaa yhteisöllisemmin, se onnistuu virtuaalisesti esimerkiksi jakamalla oman Earth Hourin viettonsa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #EarthHourSuomi.

talot illalla
Monet yksityiset kotitaloudet ja tuhannet maailman maamerkit ympäri maailmaa sammuttavat valonsa lauantaina klo 20.30–21.30 paikallista aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.