Joko tunnet Climate Aid -liikkeen?

Climate Aid on uusi ilmastoliike, jonka tavoitteena on hiilivarastojen kasvattaminen aktivoivien taide-, tiede- ja toimintaelämysten voimin. Ensimmäinen Climate Aid -viikko järjestetään 18.–24.11.2019, ja se huipentuu 23.11. Helsingin Musiikkitalossa järjestettävään Climate Aid Finland -konserttiin. Viikko sisältää lahjoituskampanjan, jossa kerätään varoja soiden ja metsien hiilivarastojen kasvattamiseen. Myös yksityishenkilöitä ja yhteisöjä kannustetaan järjestämään ilmastoaiheisia tapahtumia Climate Aid -viikon aikana sekä jakamaan sanomaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Idea Climate Aidista sai alkunsa Sitran johtaja Mari Pantsarin ja tutkija Heta Heiskasen twiittailusta IPCC:n syksyllä 2018 julkaiseman raportin jälkimainingeissä. Kapellimestari Johanna Almark, Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius ja kestävän kehityksen ammattilainen Elina Levula yhtyivät twiittailuun. Aluksi syntyi ajatus Climate Aid -konsertista, meidän aikamme yhteisöllisestä Aid-konsertista ilmastokriisin pysäyttämiseksi. Sitten konsertti-idean ympärille alkoi rakentua kokonainen Climate Aid -viikko, jonka aikana erilaisilla toimijoilla olisi mahdollisuus järjestää ilmastoaiheista toimintaa ja kerätä varoja Climate Aidin kohteille. Kunnianhimoiseksi tavoitteeksi muodostui toive siitä, että Climate Aid kasvaisi kansainväliseksi ilmiöksi, ja tulevaisuudessa järjestettäisiin ilmastohyväntekeväisyyskonsertteja ympäri maailmaa.

Climate Aid -liikkeen pohjalla toimii suomalainen Kansalaisareena ry. ja liikkeen tekijöitä ovat useat organisaatiot ja henkilöt. Tukijoina toimivat päärahoittaja Sitra sekä EK, SAK, STTK, Akava, S-ryhmä, Fortum, Helen, Neste, Tieto, Varma, Positive Impact ja Ellun Kanat.

CA_logo_slogan_punainen

Lue lisää Climate Aidin sivustolta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.