Lapsille superisti luontoa!

Luonto tarjoaa lapsille elämyksiä, puuhaa ja oppia yllin kyllin. Lasten luontoyhteyden luominen on tärkeää, jotta tulevat sukupolvet oppisivat huomioimaan luonnon ja vaalimaan luontoarvoja (meitä vanhempia polvia paremmin). Luonto on olennainen hyvinvoinnin elementti myös lapsille. Ellei tunnu luontevalta mennä omatoimisesti lapsen kanssa luontoon, on ensi viikolla oiva tilaisuus hyödyntää luontotoimintaa, jota on tarjolla seuraavaksi esiteltyjen teemaviikon ja -päivien johdosta.

lastenlintuviikko-banneri-poikaset-iso-1.jpg

Lasten lintuviikkoa vietetään tänä vuonna viikolla 20. Viikon järjestävät BirdLife Suomi, Luonto-Liitto ja Natur och Miljö. Viikon aikana on tarkoitus on etsiä luonnosta, vaikka ihan kotipihalta, löytyykö merkkejä lintujen pesinnästä: linnunlaulua, pesämateriaalia tai ruokaa nokassaan kuljettavia lintuja, ehkä variksen kimppuun hyökkäileviä pikkulintuja tms. Lapset voivat tehdä havaintoja yhdessä aikuisten kanssa esimerkiksi kotona, koulussa tai päivähoidossa.  Havainnoista voi ilmoittaa verkkolomakkeella ja samalla osallistua palkintojen arvontaan. Lisätietoja saa, kun käy kurkkaamassa lintuviikon sivuilla.

 

UlkoluokkapäiväKansainvälinen ulkoluokkapäivä on torstaina 14.5.2020. Kansainvälistä ulkoluokkapäivä -kampanjaa johtaa Semble yhteistyössä Unileverin Lika on hyväksi -tiimin kanssa, ja Suomessa yhteistyökumppaneita on useita. Ulkoluokkapäivän tarkoitus on kannustaa lapsia ja nuoria ulkoilemaan. Kasvattajien tehtävänä on olla mukana innostamassa lapsia oppimaan, liikkumaan ja leikkimään ulkona. Leikkisä luonto on tämän vuoden ulkoluokkapäivän teemana. Koska iso osa maailman lapsista ei pääse koronavirusepidemian vuoksi tänä vuonna kouluun viettämään ulkoluokkapäivää (Suomessa juuri ulkoluokkapäivänä on tarkoitus palata kouluihin lähiopetukseen) kehotetaan opettajia, vanhempia ja lapsia vaalimaan kuitenkin yhteyttä ulkona olevaan ympäristöön esimerkiksi ikkunalasin läpi katselemalla, ellei se muuten ole mahdollista. Ulkoluokkapäivän sivustoilta löytyy lisätietoa, ilmoittautuminen jne.

camping

Suomen lasten metsäretkipäivä on perjantaina 15.5.2020. Suomen lasten metsäretkipäivää organisoi Helsingin yliopiston Kasvatustieteiden osaston biologian didaktiikan tutkimusryhmä, ja mukana on monta yhteistyökumppania. Metsäretkipäivän tarkoitus on kannustaa saamaan iloa, nautintoa ja oppia metsästä. Poikkeustilan vuoksi tänä vuonna tarjotaan myös virtuaalimetsäretken mahdollisuutta. Retkeilyn lisäksi voi osallistua lisäksi metsänsydän-haasteeseen, jossa etsitään metsästä sydän tai tehdään sellainen itse. Käynnissä on myös lasten ja nuorten laulusävellyskilpailu. Täältä saa lisätietoa Suomen lasten metsäretkipäivästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.