Juhlitaan luontoa luonnossa!

Elokuun viimeisenä lauantaina vietetään Suomen luonnon päivää. Tätä suomalaisen luonnon omaa juhlapäivää on vietetty vuodesta 2013 saakka. Edellisvuotena Sisäministeriö antoi virallisen suosituksen Suomen luonnon päivän liputukselle. Tämän johdosta Suomesta tuli maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luontonsa kunniaksi. Yliopiston almanakkatoimisto on päättänyt lisätä Suomen luonnon päivän uutena merkkipäivänä suomalaisiin kalentereihin vuodesta 2020 lähtien.

SLP-COLOR-fiSuomen luonnon päivänä on tarkoitus juhlistaa suomalaista luontoa ja nauttia siitä kaikin aistein. Kyse on myös aktiivisen tekemisen ja osallistumisen päivästä. Sen on tarkoitus olla iloinen, rento ja ns. matalan kynnyksen juhlapäivä, jonka viettäminen on kaikille mahdollista tavalla tai toisella. Juhlan ytimessä on siis Suomen luonnon arvostus, mutta juhlintatapa on vapaa.

Suomen luonnon päivänä, ja oikeastaan koko kuluvan viikon ajan, järjestetään luontopäivään liittyviä tapahtumia ympäri Suomen.  Suomen luonnon päivän tapahtumia voi hakea päivän omilta verkkosivuilta. Verkkosivuja ylläpitää ja koko luonnon merkkipäivää koordinoi Metsähallituksen Luontopalvelut.

Luonnon päivän yhteydessä Suomen Latu haastaa koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona. Nukkumapaikka on jokaisen itse valittavissa: teltta, riippumatto, laavu, Nuku yö ulkona -haasteen metsähotelli – mikä tahansa ulkona sijaitseva paikka käy! Tarkoitus on nauttia luonnosta sekä jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta ulkona yöpymiseen. Tämän neljättä kertaa järjestetyn haasteen verkkosivut tapahtumatietoineen löytyvät täältä.

 

Neljättä kertaa järjestetään myös valtakunnallinen puunhalausviikko, joka sekin kytkeytyy Suomen luonnon päivän yhteyteen. Tämän vuoden teemana on puiden monimuotoisuus. Puunhalausviikolla ihmisiä kehotetaan halaamaan puuta ja huomioimaan lähiluonnon arvo. Oman halauksensa voi jakaa somessa hastagilla #puunhalausviikko. Viikon järjestävät Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus, ja yhteistyökumppaneina toimivat Suomen luonnon päivä ja Suomen ympäristökeskus. Puunhalausviikon verkkosivustolle pääsee tästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.