Ympäristövastuulliset kesätapahtumat

Suomen kesä on kukkurallaan kesätapahtumia. Jokaisella tapahtumalla on vaikutuksensa ympäristöön kuten tapahtuma-alueen maaperään, vesistöön ja kasvi- ja eläinlajistoon. Onneksi yhä useampi (hyvin organisoitu ja järjestetty) tapahtuma suhtautuu entistä vastuullisemmin ympäristöasioihin. Onhan vastuullisuus myös oiva markkinointikeino ja imagonkohentaja!

Ympäristöasiat huomioivassa kesätapahtumassa huolehditaan jätehuollosta kierrätysmahdollisuuksineen sekä jätevesien asiallisesta käsittelystä. Myös tapahtumaan liittyvissä hankinnoissa, materiaaleissa ja energiavalinnoissa vastuullinen tapahtumanjärjestäjä valitsee ympäristöystävällisimmät vaihtoehdot. Lisäksi tehokas viestintä on olennaista: tapahtumavieraan pitää omaa päätään suuremmin vaivaamatta tietää, miten tapahtumassa tulisi osallistujan roolissa toimia, jotta ympäristövastuullisuus toteutuu. Toimiva viestintä koostuu useasta eri kanavasta kuten tapahtuman nettisivuista, sosiaalisesta mediasta, paikan päälle sijoitetuista opasteista ja opastavasta henkilökunnasta. Eri kanavien kautta voidaan informoida esimerkiksi tapahtumapaikalle kulkevasta julkisesta liikenteestä, opastaa jätteiden lajittelussa, kertoa yleisövessojen sijainnit yms.

Kesätapahtumat – ja toki muutkin yleisötapahtumat – voivat hankkia ympäristösertifikaatin tai -ohjelman.  Ekokompassi on ehkä tunnetuin tällainen vastuullisuuden merkki, jonka ovat hankkineet/ansainneet esimerkiksi Flow Festival, Jukolan viesti, Kuhmon kamarimusiikki, Likkojen lenkki, Maailma kylässä, Oulun juhlaviikot, Pori Jazz, Provinssi, Ruisrock…ja moni muu. Toki tapahtuma voi olla ympäristövastuullinen myös ilman sertifikaattia – mutta toisaalta: miksei vastuullisuudestaan kertoisi myös sertifikaatin avulla?

festareiden jälkeen
Joillakin kesätapahtumilla on vielä parantamisen varaa ympäristöasioissa.

Mikäli sinun suosimasi kesätapahtuma ei ole vielä osoittanut kiinnostusta ympäristönsuojelua kohtaan, voit olla aktiivinen, ja antaa tapahtuman järjestäjille palautetta. Kerro ympäristöarvojen tärkeydestä ja anna vaikka konkreettisia vinkkejä ensi kesää ajatellen. Muista toki myös kiittää niistä seikoista, jotka ovat toimineet hyvin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.