The Earthshot Prize – maailman suurin ympäristöalan palkinto

Tänä syksynä prinssi William ja The Royal Foundation lanseerasivat uuden maailmanlaajuisen ympäristöalan suurpalkinnon, The Earthshot Prizen. Tarkoitus on löytää merkittäviä ratkaisuja maapallon suuriin ympäristöongelmiin.

The Earthshot Prizen ensimmäisten voittajaehdokkaiden etsiminen on alkanut tänään.  Ensimmäinen palkintoseremonia pidetään syksyllä 2021 Lontoossa. Tarkoituksena on jakaa vuosittain vuoteen 2030 asti viisi miljoonan punnan palkintoa. Palkintoseremoniat tullaan järjestämään joka vuosi eri kaupungeissa ympäri maailmaa.

The Earthshot Prizen tarkoitus on siis kannustaa muutokseen ja auttaa planeettamme pelastamisessa seuraavan kymmenen vuoden ajan. Palkintoluokkia on monta: 1. luonnon suojeleminen ja ennalleen palauttaminen, 2. ilman puhdistaminen, 3. merten elvyttäminen, 4. jätteettömän maailman rakentaminen, 5. ilmasto-ongelman ratkaiseminen. Palkinnot jaetaan merkittäville ideoille ja ratkaisuille planeettamme korjaamiseksi nyt meneillään olevan ratkaisevan vuosikymmenen aikana.

Palkinnon saajana voi olla yksilö tai ryhmä, ehkä jokin yritys tai vaikkapa valtio. Palkinnon saajat nimittää lautakunta, jonka muodostavat prinssi William, David Attenborough, useat avustus- ja ympäristöjärjestöt sekä joukko ihmisiä, jotka toimivat niin liike-elämän, viihteen kuin urheilunkin parissa. Palkintorahat on koottu yksityishenkilöiden, järjestöjen ja yritysten lahjoituksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.