Pipolätkän pelastuskampanja

Kuluva talvi on ollut Etelä-Suomessa lumeton ja jäätön. Entistä useampi on herännyt miettimään, onko tulevaisuudenkin talvet menetetty ilmastonmuutoksen aiheuttaman lämpenemisen vuoksi.

Talvilajit, kuten jääkiekko, ovat syntyneet ulkona. Pelko siitä, että tulevaisuudessa lapsillamme ei ole enää mahdollisuutta harrastaa jääkiekkoa ulkokentillä, on herättänyt urheilupiireissäkin halun toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi – tai ainakin hidastamiseksi. On syntynyt yhteisö Save Pond Hockey, joka järjestää yhteistyössä joukkueiden, yritysten ja organisaatioiden kanssa eri puolella Suomea jääkiekkoturnauksia, joiden avulla kerätään rahaa paikallisiin ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin.

Tänä talvena Save Pond Hockeyn järjestämiä pipolätkäturnauksia on pelattu tai pelataan yhteensä kuudessa kaupungissa: Joensuun, Helsingin, Lappeenrannan ja Turun turnaukset on jo pelattu, jäljellä ovat vielä Tampere ja Oulu. Turnausten lisäksi Save Pond Hockey pyrkii lisäämään myös tietoisuutta siitä, miten ilmastonmuutosta torjuakseen tulisi toimia. Esimerkiksi yhteisön kotisivustolla on What Can I Do? -sivu, jossa jaetaan vinkkejä ilmastoystävälliseen toimintaan.

jääkenttä
Onko ulkojääkentillä tulevaisuutta? Save Pond Hockey kampanjoi sen puolesta, että tulevat polvetkin voivat nauttia talvilajeista ulkona.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.