Ekopaasto

ekopaastologo
ekopaasto.fi

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Ekopaasto -kampanjaa  vietetään vuosittain tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen. Tänä vuonna kahdeksatta kertaa toteutettava Ekopaasto sijoittuu ajanjaksolle 6.3.–20.4.2019.

Paasto on tuttu käytäntö monissa uskonnoissa. Ekopaaston taustalla vaikuttaa kristillinen, tarkemmin luterilainen, paastoperinne. Perinteiset kristilliset paastonajat edeltävät juhla-aikoja kuten pääsiäistä. Kristillisessä paastossa valmistaudutaan juhlaan yksinkertaistamalla juhlaa edeltävää arkielämää. Perinteisesti nautinnoista ja tietyistä ruuista pidättäydytään. Paaston aikana pyritään rauhoittumaan ja keskittymään olennaiseen, sekä annetaan tilaa hengellisyydelle. Paasto on ajanjakso, jolloin on otollista tarkastella omaa elämäänsä ja arvojaan.

Ekopaasto-kampanja rohkaisee suomalaisia viettämään pääsiäispaastoa tavalla, joka nostaa esiin luonnon kanssa koetun yhteyden ja joka osaltaan auttaa myös hillitsemään ilmastonmuutosta. Eri vuosina kampanjassa on painotettu erilaisia ympäristöteemoja kristillisestä näkökulmasta.  Tämän vuoden Ekopaasto kehottaa ihmisiä antamaan oman paastolupauksensa ja jakamaan sen sosiaalisessa mediassa ekopaasto-hashtagilla varustettuna. Evankelis-luterilaisen kirkon oma lupaus on olla hiilineutraali kirkko vuoteen 2030 mennessä.

Ekopaasto-sivustolta löytyy paaston tueksi ja inspiraatioksi materiaalia jokaiselle paastonajan viikolle. Myös sosiaalisessa mediassa Ekopaastolla on omat tilinsä.

peruna.png

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.