Kakkataidetta puhtaan veden vuoksi

Turun Taidehallissa oli helmikuussa 2019 esillä Harrie Liveartin installaatio Voiko paskasta puhua kun syödään? Kokeillaan yhdessä. Installaatio koostui pöydälle katetuista ulostekuvioiduista keramiikka-astioista sekä pöytää kiertävästä mullasta. Pöydän vieressä oli esillä makaaberi menu. Kokonaisuuteen liittyi myös performanssi, jossa yleisölle tarjoiltiin hävikkiruokaa. Ruokaa oli tarkoitus syödä ennen kaikkea maaksi hajoavan ulosteen tuottamiseksi.

Harrie Liveart on kahden kuvataiteilijan, Saija Kassisen ja Meri Linnan, muodostama taiteilijahahmo. Harrie Liveartin käynnissä oleva Collective Perversion – Proposal for Revaluation -projekti, johon Turun Taidehallissa nähty installaatiokin kuului, pyrkii kiinnittämään huomion puhtaaseen juomaveteen, joka on vähenemässä huolestuttavasti. Vesikriisiin puuttumiseksi Harrie Liveart tekee ulostetaidetta. Taiteen tarkoitus on herättää ihmiset kysymään, miten viisasta huuhtoa päivittäin puhdasta juomavettä viemäriin vessakäyntien yhteydessä. Tarkoituksena on myös rikkoa vessa-asioihin liittyviä tabuja, jotta voitaisiin löytää keinoja ulosteiden hyödyllisyyden kohtaamiseen. Huomion arvoista on se, että jos ulostettamme ei sekoitettaisi veteen, se muuttuisi hajotessaan tärkeäksi maa-ainekseksi. Kuivakäymälät olisivatkin siis vesivessoja kestävämpi vaihtoehto.

Harrie Liveart, illallispöytä
Illallispöydän vessa-aiheinen kattaus. Kuvassa on osa Turun Taidehallissa helmikuussa 2019 esillä olleesta Harrie Liveartin installaatiosta Voiko paskasta puhua kun syödään? Kokeillaan yhdessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.